maanantai 26. huhtikuuta 2010

Kotiviikonloppu

En ehtinyt viikonloppuna kierrätystehtaalle, vaikka olin ihan päättänyt mennä. Sellaista se joskus on perheellisen ihmisen elämä. Kotityöt valtasivat tämän viikonlopun totaalisesti. Se taas johtuu siitä, että edellisenä viikonloppuna otti matkan peruuntuminen niin päähän, että siivoaminen sai väistyä Hämeenlinnan reissun tieltä. Käykääpä muuten joskus ihailemassa Metsänkylän navetan tarjontaa ja ah niitä ihania alpakoita. Esikoiseni olisi halunnut adoptoida tämän Rodrigon.

Meillä lähti miehen kanssa siivoaminen taas vähän käsistä. Ei, en siivonnut siivouskomeroa tai pessyt ikkunoita tai mitään muuta niin villiä. Minä sisustin. En ostanut mitään, en ommellut mitään ja sisustin taatusti ekologisesti. Tämä ei ole mikään uusi idea, mutta suosittelen silti kaikille sisustuksesta innostuneille - mööpleeratkaa (vai miten sen nyt kirjoittaisi). Eli vaihtakaa huonekalujen paikkaa. Se toimii aina. Meille tuli aivan uusi ilme olohuoneeseen ja tyttärenkin huone meni mullin mallin. Oli hassua huomata, että olimme selvästi sijoittaneet kirjahylllymme aivan hölmöön paikkaan, vaikka se oli tuntunut kaikista luontevimmalta. Ennen niin pitkulainen olohuoneemme muuttui kertheitolla leveämmäksi. Ja aiemmin kovin hallitseva musta seinä ei enää ollut niin musta eikä hallitsevakaan.

Viikon ekologiset sisustusvinkit kuuluvatkin:

1. Siivous. Siisti koti on aina paremman näköinen kuin sotkuinen. Kun vielä itse oppisin pitämään kodin siistinä.
2. Mööpleeraus. Vaihtakaa huonekalujen paikka rohkeasti. Ne saa aina laitettua takaisin eikä tässä hommassa kuluta kuin kaloreita. Samalla oppii kodistaan ja huonekalujen sijoittelusta paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti