tiistai 27. huhtikuuta 2010

Beibamboo

Tein mahtavan löydön. Omat lapseni ovat jo aikaa sitten kasvaneet ohi tästä vaiheesta, mutta tiedoksi kaikille niille joilla vauvavaihe on vielä edessä tai parhaillaan meneillään. Beibamboo ei ole itselleni merkkinä tuttu, mutta ilmeisesti vaatteita myydään ainakin  Beibamboon omassa verkkokaupassa. Kyse on siis vauvan vaatteista jotka on tehty 50 % bambusta ja 50 % puuvillasta.Bambuhan on yksi nopeimmin kasvavista kasveista maapallolla ja se tarvitsee vain vähän vettä, eli aika ekologista. Minusta on käsittämätöntä, että bambu saattaa kasvaa vuorokaudessa jopa puoli metriä. Ja siis  tämä kasvuvauhti saadaan aikaiseksi ihan ilman lannotteita. Hurjaa. Jossain vaiheessa haluaisin kyllä selvittää sitä, että onko todella järkevää suosia materiaalia jota kasvatetaan toisella puolella maapalloa, sillä Beibamboonkin bambut on kasvatettu kiinalaisilla ekotiloilla.Mutta käsittäkseni bambu on myös hyvin kestävä materiaali, joten ehkä kuljetuksista aiheutuneet päästöt jäävät koko tuotteen elinkaarta ajatellen pieniksi.

HOUSUT
Beibamboon vaatteet on tehty vauvan herkkää ihoa ajatellen ja siis mahdollisimman ekologisesti.Sekä puuvilla, että bambu ovat Ökö text 100-sertifioituja. Nuo kuvan housut ovat aika metkan näköiset, mutta malli johtuu osin siitä, että housut on mitoitettu niin, että mukaan mahtuu myös kestovaippa. Ne kun tuppaavat olemaan aikamoisia mötiköitä.Parasta tässä tuotteessa ei kuitenkaan ole itse tuote vaan se, että näitä vaatteita myös vuokrataan. Ihan mahtavaa. Kolmen lapsen kokemuksella voin sanoa, että vaikka en itse ole paljon lastenvaatteita ostellut, on meille kertynyt ihan järkyttävät määrät vaatteita. Ja varsinkin vauva-aikaan vaatteet säilyvät aika hyvässä kunnossa. Onkin aivan nerokasta, että Beibamboosta voi vuokrata vaatepaketteja minusta suhteellisen edulliseen hintaan. 60 eurolla (4x 15€/vko, minimi vuokra-aika 4 viikkoa) saa kuukaudeksi vuokrattua paketin johon sisältyy 6 bodya, 5 pyjamaa ja 4 housut. Vaikka itse kyllä varmaan ottaisin mielummin 24 euron paketin, jolla kuukaudeksi saisi 3 bodya, 2 pyjamaa ja 2 housut. Vauvathan kasvavat hurjaa vauhtia ja vaatteet saavat jäädä kuukaudessakin pieneksi. Tämä tietysti riippuu vauvasta, mutta minulla on ainakin ollut sellaisia hurjan kasvutahdin omaavia vipeltäjiä, että vaatteiden vaihtuvuus on päätä huimannut. Vaatteiden vuokraus on asia joka ei ainakaan itseltäni oikein tahdo luonnistua, mutta jota olisi syytä harjoitella. Jostain syystä päähäni on iskostunut ajatus, että jos voin samaan hintaan saada vaatteen omaksi, niin kyllähän se kannattaa. Nyt pitäisikin opetella ajattelemaan sitä, että kannattako se ja jos kannattaa niin kenen kannalta. Omat kulutustottumukset joutaisivat ainakin minulla roskikseen, niin kummallisia ajatuksia niihin kuuluu. Ja ne kun vielä ovat niin automaattisia ettei niihin aina huomaa kiinnittää itse huomiota.Rahan ei pitäisi olla niin määräävässä aemassa ostopäätöksiä tehdessä, vaikka kyllähän se ihan syystäkin aika paljon vaikuttaa.Minusta ajatus juuri vauvan vaatteiden vuokrauksesta on mitä parhain juuri siitä syystä, että yhden vauvan kohdalla vaatteen käyttöikä on aika lyhyt. Tietysti jos vaatteita kierrätetään monella omalla ja tuttavan lapsella ei mikää estä näitä ihanuuksia ostamasta. Minä ainakin ajattelin pistää merkin mieleen ja jakaa tätä tietoa eteenpäin perheisiin joihin odotetaan vauvaa. Toisaalta tässä on myös mahtava lahjaidea, sillä itse tuotekin on hyvin ekologinen ja ainakin minusta vaikuttaa vauvaystävlliseltä ja mukavalta pienen herkkäihoisen vauvan päällä.
Beibamboon vaatteet ovat luonnonvalkoisia, koska valkaisuaineita ei ole haluttu käyttää ja koska vuokraupalvelussa ne on pystyttävä pesemään kunnolla.Väri ei kyllä minua haittaa, sillä itse olen aina pitänyt valkoista ihan passelina värinä vauvoille, siitäkin huolimatta että se likaantuu helposti. Toisaalta se on myös helppo puhdistaa.(Kuva on muuten beibamboon sivuilta)



























































  • Pesu- ja kokolappu nauhan värissä sivussa housun ulkopuolella
  • Leveä vyötärö, jonka voit  kääntää alas. Myös lahkeet voit kääntää sopivan mittaisiksi. Siistit myös nurjalta puolelta.
  • Kätevät ja mukavat polvivahvistukset, kun vauvasi alkaa kontata
  • Väljä malli, johon mahtuu hyvin kestovaippa
  • Ei sisälahjesaumaa 
  • B E I B A M B O O -peitenauha kulkee lahkeen nurinpäinkäännetyn sivusauman päällä. Sauma on sileä ihoa vasten.(Mallisuojaa haettu 12/2009)<Peitenauhan värivaihtoehdot; Denimsininen, Beige (kuvassa), Bambunvihreä, Chilinpunainen

2 kommenttia: