torstai 15. huhtikuuta 2010

Kyllämiehet

Valvoin eilen illalla ja katsoin The Yesmen Fix The World -dokumenttielokuvan. Se tulee sunnuntaina uusintana ja kannattaa ehdottomasti katsoa. Ihan huippu. Jos joku ei ole kuullut Yesmenistä, niin kerrottaakoon, että kyseessä on ryhmä, joka tekee erilaisia piloja joilla se haluaa herättää huomiota talouden ylivaltaan ja piittaamattomuuteen. Tuossa eilisessä elokuvassa esimerkiksi avoin markkinatalous esitettiin kuin uskonlahkona joka on saanut meidät uskomaan siihen että avoin markkinatalous on oikein ja ainoa mahdollisuus toimia ja että näin asioiden pitää olla. Erilaisilla tempauksillaan he haluavat osoittaa, ettei asioiden tarvitsisi olla näin ja etteivät erilaiset mahdottomilta tuntuvat ajatukset välttämättä ole niin mahdottomia. Täältä löytyy lisää tietoa miehistä.

Yksi tunnetuimmista tempauksista oli, kun ryhmä ystävineen painoi The New York Timesista näköispainoksen ja jakoi sitä ilmaiseksi pitkin New Yorkia. Lehti oli siis täysin kaimalehtensä näköinen, mutta sen uutiset hätkähdyttivät. Otsikoissa luki että Irakin sota on loppu (tästä on siis jonkun verran aikaa), Sairasvakuutus kaikille jne. Joku kommentoikin elokuvassa, että lehti on kuin unelmalehti – näin asioiden toivoisi menevän. Ryhmä haluaakin herätellä meitä ajattelemaan, että KYLLÄ, näinkin asiat voisivat mennä.

1 kommentti:

  1. Hei mahtavaa, kiitos vinkistä, tuon leffan haluankin nähdä! Blogisi vaikuttaa kivalta, mullakin on kova sisustusvimma päällä, mutta yritän mahdollisuuksien mukaan toteuttaa sitä tuunaten ja itse rakennellen, vaikka lopputulos joskus onkin mitä on :)

    VastaaPoista